Kateri sta Naj knjigi 2021?

Vsako leto 2. aprila obeležujemo mednarodni dan otroških knjig. Ob tej priložnosti na šoli vsako leto izbiramo naj knjigo. Učence smo zato povabili v knjižnico, kjer so izpolnili glasovnice, nato pa smo se pogovarjali o tem, kaj najraje berejo. Po teh obiskih so se police v naši knjižnici kar izpraznile, kar dokazuje, da so najboljša prav priporočila sovrstnikov. Učenci so svoje naj knjige tudi ilustrirali in najlepše ilustracije so razstavljene v knjižnici, da bodo učenci tudi vnaprej lahko dobili kakšno dobro idejo za branje.

In kateri sta naj knjigi OŠ Dobrova?

1. do 4. razred:

1. mesto: Tonja iz Hudega brega,

2. mesto Pasji mož

3. mesto Dnevnik nabritega mulca.

5. do 9. razred:

Rick Riordan: zbirka Percy Jackson

2. mesto Harry Potter

3. mesto Krive so zvezde.

Med vsemi, ki so glasovali, je gospod ravnatelj izžrebal še dva nagrajenca, ki prejmeta super nagradi – naj knjigi Osnovne šole Dobrova. V galeriji poglejte, kaj naši učenci radi berejo. Morda dobite kakšno dobro idejo:-)

Izposoja gradiva iz šolske knjižnice

Z učenci od 1. do 5. razreda smo dogovorjeni, da knjižnico obiskujejo ob naslednjih terminih:

1.a – četrtek, 2. ura

1.b – petek, 1. ura

2.a,b – sreda, 3. in 4. ura

3.a,b – torek, 2. in 4. ura

4.a – sreda, 5. ura

4.b – ponedeljek, 5. ura

5.a – petek, 2. ura

5.b – sreda, 2. ura

Učenci od 6. do 9. razreda lahko knjižnico obiščejo pred ali po pouku.

Izposojeno gradivo lahko učenci od 1. do 3. razreda  prinesejo v šolo tudi prej in bo počakalo v razredu, za 4. in 5. razred pa imamo v ta namen postavljeno škatlo na hodniku pred razredi.

Ker učenci nimajo prostega dostopa do gradiva, bodo lahko izbirali med »razstavljenimi knjigami«, če pa želijo točno določene, jih  predhodno naročite po elektronski pošti zvonka.spanger@guest.arnes.si ali preko telefona 01 3601 226, lahko pa svoje želje otroci napišejo na listek, ki ga prinesejo v šolo.

VREČKA PRESENEČENJA

Ker vemo, da je od doma včasih težko izbrati, lahko naročite »Vrečko presenečenja«, v kateri bo knjižničarka pripravila izbor  kvalitetnih in priljubljenih knjig.