Oktober, mednarodni mesec šolskih knjižnic 2022

Kaj se je pri nas dogajalo v oktobru, mednarodnem mesecu šolskih knjižnic?

Knjižničarke za en dan

V prvem tednu oktobra smo povabili prvošolčke, ki so jih tokrat v knjižnici pričakale veliko mlajše knjižničarke kot ponavadi – učenke višjih razredov, ki so se v tednu otroka preizkusile v poklicu knjižničarke. Učencem so seveda izposodile in vrnile knjige ter prebrale pravljico, poleg tega pa so se izkazale tudi kot nadarjene igralke. Odigrale so namreč prizore primernega oz. neprimernega obnašanja v knjižnici ter ravnanja s knjigami. Prvošolci so tako na malo bolj zabaven način spoznavali bonton v knjižnici.

Združili smo gibanje in branje in spoznavali zbirko Čebelica

Letos društvo Bralna značka poudarja povezavo med branjem in gibanjem, zato smo tokrat  učence od 1. do 3. razreda namesto v knjižnico, povabili kar v športno dvorano oz. na igrišče pred šolo. Učenci so spoznavali knjige iz zbirke Čebelica, ki je 22. oktobra praznovala svoj dan ter reševali različne naloge, pri katerih so urili tako mišice kot tudi možgane in bilo je prav super.

Branje je zanimivo tudi na igrišču. Razmigali smo možgane in mišice in bilo je prav super.

Čebelica praznuje

Praznik Čebelice so še posebej obeležili drugošolci. Prebrali smo najnovejšo knjigo iz te zbirke – Čarobna kost in jo tudi ilustrirali. Nastala je lepa razstava njihovih umetnij.

Izmenjali smo si knjižne kazalke z učenci OŠ Ig

Tudi letos so tretješolci pripravili knjižne kazalke za učence na Osnovni šoli Ig. Letošnje so bile športno obarvane in so vabile tako k branju kot gibanju. Učenci z Osnovne šole Ig pa so za naše tretješolce pripravili kazalke –  Čebelice. Upamo, da bodo eni in drugi zdaj še bolj navdušeno brali.

Kazalke za učence na OŠ Ig. Tudi naši tretješolci so dobili pošto in zdaj bodo še bolj navdušeno brali:-)

Šestošolci in sedmošolci so iskali informacije po strokovni literaturi

V knjižnico smo povabili tudi šestošolce, ki so preko literature raziskovali  zanimivosti celin ter sedmošolce, ki so pri projektnem delu spoznavali človekove pravice. V knjigah in na spletu so našli marsikaj zanimivega, ob tem pa se tudi preizkušali v iskanju informacij in pravilnem navajanju literature.