Kaj se je dogajalo v oktobru, mednarodnem mesecu šolskih knjižnic?

Nacionalni mesec skupnega branja

V začetku oktobra smo učence od 6. do 9. razreda pri uri slovenščine povabili v knjižnico. Ob nacionalnem mesecu skupnega branja, ki traja od 8. septembra do 10. oktobra, smo jih še posebej želeli povabiti k branju. Predstavili smo jim priljubljene in kvalitetne knjige, ki so si jih nato izposodili, naslednja ura slovenščine pa je bila drugačna kot običajno, saj so jo namenili branju. Kot so povedali, bi kar večkrat imeli takšno uro slovenščine:-)

V knjižnico so prišli tudi tretješolci, ki so si kar v knjižnici poiskali primeren kotiček in uživali v branju.

Projektno delo na temo Človekove pravice

V sedmem razredu učenci pri pouku državljanske in domovinske kulture in etike spoznavajo človekove pravice. Povabili smo jih v knjižnico, kjer so informacije iskali po različni strokovni literaturi. Ob tem vedno poudarjamo tudi pravilno navajanje virov.

Praznik Čebelice

Ob prazniku zbirke Čebelica, 22. oktobra, smo v knjižnico povabili tretješolce, ki so spoznali knjige iz te zbirke, ki so izšle letos. Učenci pa so pri pouku ustvarili tudi svoje čebelice – knjižne kazalke,  ki si jih bodo izmenjali z učenci OŠ Ig. Upajmo, da bodo eni in drugi zato še bolj z veseljem brali.

Drugošolci so spoznavali delo Kristine Brenkove

Ob zbirki Čebelica velja omeniti Kristino Brenkovo, saj je za to zbirko zaslužna prav ona. Njena dela so spoznavali drugošolci. Nad slikanico Prišel je velikanski lev so bili tako navdušeni, da so jo tudi ilustrirali. Takšno razstavo smo pripravili skupaj.