Bralna značka za starše

Spoštovani starši,

vse več raziskav potrjuje, kako pomembno je branje za razvoj otrok in njihovo uspešnost v življenju. Otroci, ki berejo, imajo bogatejši besedni zaklad, lažje ohranjajo pozornost in imajo boljši spomin. So bolj ustvarjalni in razgledani, bolje razumejo sebe in druge, so bolj empatični… Pa še marsikaj bi lahko dodali.

Kljub vsemu naštetemu se zavedamo, da je otroke včasih težko prepričati, kako pomembno je branje.. Prav gotovo boste starši veliko naredili že s tem, da jim boste tudi sami zgled. Zato vas v letošnjem šolskem letu vabimo, da se nam pridružite. Naj tokrat bralne značke ne opravijo le otroci. Že lani smo poleg otrok sodelovali zaposleni na šoli, letos vabimo tudi vas, starše. Naj vas otroci vidijo s knjigo v roki in ob koncu leta s priznanjem za opravljeno bralno značko.

Ker smo prepričani, da je med vami veliko navdušenih bralcev, bo prav gotovo za vse dragoceno tudi to, da starši med seboj izmenjate svoje bralne predloge. Sproti jih bomo (seveda anonimno, pa tudi to le z vašo privolitvijo) objavljali na spletni strani šolske knjižnice. Verjamemo, da vam bodo prišli prav, ko ne boste vedeli, kaj vzeti v roke.

Pa še nekaj tehničnih napotkov. Za opravljeno bralno značko vsak prebere 5 knjig, za vsako knjigo je potrebno izpolniti spodnji obrazec. Z opravljanjem bralne značke bomo zaključili konec meseca aprila, kar pomeni, da je potrebno do takrat izpolniti pet obrazcev. Vse, ki jo boste uspešno zaključili, bomo v mesecu maju povabili na šolo, kjer bomo zaključili s krajšim kulturnim programom:-)

Lepo povabljeni!

OBRAZEC ZA OPRAVLJANJE BRALNE ZNAČKE

BRALNI PREDLOGI STARŠEV