Knjižna čajanka 2024

Letos nekoliko pozno, pa vendarle… V četrtek, 4. 4. 2024, smo starše prvošolcev povabili na že tradicionalno knjižno čajanko v našo knjižnico. Ob čaju in piškotih smo se pogovarjali o tem, kako pomembno je, da si starši vzamemo čas za to, da beremo otrokom, predstavili pa smo tudi novejše knjige, ki si zaslužijo posebno pozornost.

Svojo čajanko so imeli tudi otroci v razredu z učiteljicama Barbaro Burjak in Petro Šibelja Gorše. Poslušali so pravljico, nato pa ob zaključku za starše pripravili presenečenje – kar dve dramski predstavi. Kot vidimo, se med našimi učenci skriva veliko igralskih talentov, ki so nas s svojim nastopom prijetno presenetili.

Upamo, da s takimi dogodki še bolj utrjujemo prepričanje, kako je branje pomembno in koliko lepega nam skupni dogodki ob knjigah lahko prinesejo.

Knjižna čajanka 2023

Tudi letos smo na naši šoli pripravili poseben dogodek, povezan s knjigami, knjižno čajanko.  No, pravzaprav kar dve čajanki, saj se je prijavilo toliko staršev in otrok, da smo se srečali  dvakrat – v sredo, 22. 2. in petek, 24. 2. 2023. 

Starši so bili povabljeni v knjižnico, kjer smo se ob čaju in orehovih rogljičkih, ki jih že tradicionalno spečemo na šoli, pogovarjali o pomenu družinskega branja. Predstavili smo nekaj kvalitetnih otroških knjig, ki so izšle v zadnjem času in jih imajo otroci še posebej radi, nato pa smo v prijetnem vzdušju poklepetali tudi o tem, kdaj najdemo čas za skupno branje, katere knjige so pri nas doma priljubljene, pa še o marsičem, povezanim s knjigami.

Svojo čajanko  so imeli tudi otroci v razredu. Sladkali so se s piškoti in čajem, ob tem pa prisluhnili pravljici. Skupaj z učiteljicama Barbaro Burjak in Petro Šibelja Gorše so nato za starše pripravili še dve pravi dramski predstavi, tako da smo zaključili z nastopom. Zaigrali so pravljico Anje Štefan  Zajčkova hišica ter rusko pravljico Repa velikanka in pokazali, da imamo na šoli cel kup igralskih talentov.  Tako smo zaključili v prijetnem in sproščenem vzdušju.  

Knjižna čajanka

Vsako leto v zimskem času starše učencev od 1. do 3. razreda povabimo na knjižno čajanko, na kateri predstavimo kvalitetne otroške knjige, ki so izšle v zadnjem času. Seznanimo jih z različnimi nagradami za mladinsko književnost ter kulturnimi dogodki, povezanimi s knjigami. Ob čaju in piškotih se pogovorimo tudi o tem, katere knjige imamo najraje ter skupaj ugotavljamo, zakaj si je vredno vzeti čas za skupno družinsko branje.

Na čajanko lahko starši pripeljejo tudi svoje otroke, ki so medtem z učiteljico. Tudi oni imajo svojo čajanko, na kateri pripravijo presenečenje za starše, s katerim čajanko tudi zaključimo.

Že vsa leta staršem in otrokom poleg čaja postrežemo orehove rogljičke, ki jih vsako leto z veseljem pomagajo speči starejši učenci. Veseli nas, da je udeležba na čajankah iz leta v leto večja.