Knjižna čajanka 2023

Tudi letos smo na naši šoli pripravili poseben dogodek, povezan s knjigami, knjižno čajanko.  No, pravzaprav kar dve čajanki, saj se je prijavilo toliko staršev in otrok, da smo se srečali  dvakrat – v sredo, 22. 2. in petek, 24. 2. 2023. 

Starši so bili povabljeni v knjižnico, kjer smo se ob čaju in orehovih rogljičkih, ki jih že tradicionalno spečemo na šoli, pogovarjali o pomenu družinskega branja. Predstavili smo nekaj kvalitetnih otroških knjig, ki so izšle v zadnjem času in jih imajo otroci še posebej radi, nato pa smo v prijetnem vzdušju poklepetali tudi o tem, kdaj najdemo čas za skupno branje, katere knjige so pri nas doma priljubljene, pa še o marsičem, povezanim s knjigami.

Svojo čajanko  so imeli tudi otroci v razredu. Sladkali so se s piškoti in čajem, ob tem pa prisluhnili pravljici. Skupaj z učiteljicama Barbaro Burjak in Petro Šibelja Gorše so nato za starše pripravili še dve pravi dramski predstavi, tako da smo zaključili z nastopom. Zaigrali so pravljico Anje Štefan  Zajčkova hišica ter rusko pravljico Repa velikanka in pokazali, da imamo na šoli cel kup igralskih talentov.  Tako smo zaključili v prijetnem in sproščenem vzdušju.