Obisk knjižnega sejma v Ljubljani

V petek 27.11.09 smo se s knjižničarskim krožkom odpravile na knjižni sejem v Cankarjev dom v Ljubljano. Najprej smo se udeležile šolskega knjigosleda. Voditeljica nas je peljala do stojnic različnih založb (Miš, Mladinska knjiga …), na katerih so nam predstavili svojo ponudbo ter vsebino knjig, ki so primerne za našo starost.

Sejem so spremljale tudi razne prireditve in tako smo si ogledale tudi predstavo z naslovom Dnevnik Ane Frank. Vse se je dogajalo v času 2. svetovne vojne, ko se je židovska deklica Ana z očetom in materjo zatekla v skrivališče, kjer naj bi prebivali do konca vojne. Ana ga je imenovala Hotel Skrivališče. V tem času je Ana pisala v svoj dnevnik. V skrivališču je bil tudi deček s svojo družino, s katerim se najprej ni razumela, potem pa sta se zaljubila. O tem, kaj vse se je dogajalo v Hotelu Skrivališče in ali se zgodba konča srečno ali nesrečno, lahko izveste tudi v knjigi z istim naslovom.

Po predstavi smo imele nekaj prostega časa, ko smo si še same lahko ogledale sejem. Hodile smo od založbe do založbe, si ogledovale knjige ter jih nekaj tudi kupile. Videle smo knjige v različnih jezikih, razne slikanice, knjige za mladostnike ter odrasle. Kot sem opazila, so sedaj za mlade zelo popularne knjige Stephenie Meyer: Somrak, Mlada luna, Jutranja Zarja in Mrk. Seveda smo se ustavile tudi na stojnici z bonboni in se malo posladkale. Na prizorišču so se odvijale še razne prireditve in tako smo videle čarodeja, učenci so brali pesmi Barbare Gregorič Gorenc, odvijale so se debatne kavarne…

Vse smo na sejmu zelo uživale in že komaj čakamo na naslednjega.

Tjaša Tavčar, 8.a