Nastop v Domu upokojencev Horjul

V petek, 20. aprila smo se učenci OŠ Dobrova skupaj z učenci OŠ Ivana Cankarja Vrhnika odločili, da s svojim nastopom razveselimo stanovalce Doma upokojencev v Horjulu. Predstaviti smo jim želeli projekt Evropska vas in državi Evropske unije, ki smo ju raziskovali.

Naša šola je predstavila  Finsko. Najprej smo zapeli našo šolsko himno, nato pa z različnimi točkami poskušali na čimbolj zanimiv način  predstaviti  Finsko. Učenci 9. razredov so s kratko dramatizacijo predstavili najbolj znane finske športnike, tretješolke so zapele finsko pesmico, šestošolke so zapele lansko finsko evrovizijsko popevko, Arne Petrič je zaigral na flavto, učenke 1. razreda pa so skupaj z Božičkom (Simonom  Čamernikom) zaplesale ob finski pesmici. Program so na sproščen način skozi zgodbo povezovale Barbara Petrovčič, Aleksandra Krajnović in Simona Žerovnik.

Nato so bili na vrsti učenci OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, ki so predstavljali Slovaško. Najbolj smo si zapomnili njihov Tancuj tancuj, pa tudi sicer smo se skozi njihov nastop naučili marsikaj novega o Slovaški.

Za nastop v domu upokojencev smo se odločili zato, ker je letos leto medgeneracijskega sodelovanja. Mislimo, da nam je povezovanje različnih generacij ob tej priložnosti odlično uspelo, saj smo se skupaj družili tako prvošolčki, kot devetošolci, učitelji, delavci v domu upokojencev  in starostniki.Upamo, da bomo kaj podobnega še kdaj ponovili.