O projektu Evropska vas

Letos se je naša šola že  tretjič vključila v projekt Evropska vas. Cilj projekta je spoznavati države Evropske unije in s tem spodbujati razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav ter hkrati zavedanje lastne identitete. V mesecu maju ob dnevu Evrope po vseh večjih mestih potekajo prireditve, na katerih šole predstavijo države Evropske unije s programom in razstavljenimi izdelki.

Naša šola letos raziskuje Luksemburg.  To je zelo majhna država in zato nimamo na razpolago toliko gradiva kot prejšnja leta. Kljub njegovi majhnosti pa ugotavljamo, da je Luksemburg bogata država in poskušamo ga spoznati iz čimbolj različnih področij  (glasba,  zemljepis, zgodovina, umetnost, kulinarika… ).

Tudi letos bomo posebno pozornost projektu   namenili v aprilu in maju. 15. aprila 2011 bomo na šoli pripravili prireditev, na kateri bomo skušali Luksemburg predstaviti na čimbolj zanimiv način.. Učenci se bodo udeležili tudi  delavnic, na katerih bodo to državo spoznali s tistega področja, ki jih najbolj zanima. Vse izdelke, ki bodo nastali na delavnicah ter skozi celo šolsko leto, bomo predstavili tudi na razstavi.

10. maja 2011, ko bodo po vsej Sloveniji potekale prireditve, se bo nekaj naših učencev udeležilo prireditve v Ljubljani. Sodelovali bomo s točko na prireditvi , Luksemburg pa bomo predstavili tudi z izdelki na stojnici.