Vtisi učencev o projektu

Evropska vas je Evropa. Na Nizozemskem se radi vozijo s kolesi, tam raste veliko tulipanov. Tudi jaz sem naredila tulipan iz žice, ga ovila v povoj, zalila z mavcem in pobarvala. Ta tulipan ne diši in ga ni treba zalivati. Je zelo lep in je na razstavi.

Klaudija Sečnik, 1.r

Pri projektu sem sodelovala tako, da sem pri kiparstvu izdelovala amsterdamske hiše, pri pouku pa smo se naučili nizozemsko pesem Slovo. To smo dekleta iz 5.a in 5.b razreda zapele tudi na prireditvi. Všeč mi je bila razstava, še posebej sončnice, ki jih je naslikala učenka Anja Setničar, na predstavi pa mi je bila najbolj všeč pesem J’aime la vie. Pri projektu sem se naučila veliko novega o Nizozemski in Belgiji.

Nina Kljajič Rus, 5.r.

Všeč mi je bilo, ko smo pri delavnicah izdelovali model diamanta (Belgijsko mesto Antwerpen je namreč znano po diamantih). Naredil sem najbolj redkega in dragocenega. Pobarval sem ga v rdečo barvo.

Nejc Omahen, 3.r

Všeč mi je bilo izdelovanje tulipanov. Trgali smo papir in oblikovali rožo. Potrebovali smo trši papir in kolaž.

Blaž Juren, 3.r

Všeč so mi bili Smrkci in Male sive celice. Navijala sem za oranžne (Nizozemsko). Rada imam nogomet in košarko. Tudi Nizozemci so dobri nogometaši.

Zarja Sušnik, 1.r

Projekt Evropska vas mi je vsako leto bolj všeč. Morda tudi zato, ker sem to leto bolj sodelovala. Nastopala sem pri dramski igri Tintin in pela J’aime la vie. V Ljubljani sem predstavljala Belgijo na stojnici, zato sem bila oblečena v Smrketo. To je bilo za gledalce še bolj zanimivo. V Ljubljani je bilo zelo zanimivo in pestro. Bilo mi je zelo všeč.

Barbara Petrovčič, 7.r

Projekt Evropska vas mi je zelo všeč, ker sem se pri njem naučila kar nekaj stvari, npr. to, da Smrkci prihajajo iz Belgije, da je Nizozemska znana po sirih… Zelo rada sem ustvarjala mline na veter, ki smo jih naredili iz gline in lesa. Na prireditvi sem sodelovala z nizozemsko pesmico, ki sem jo zaigrala na flavto, sicer pa mi je bila zelo všeč belgijska evrovizijska pesem, ki so jo zapela tri dekleta ter predstava o Ani Frank.

Lucija Stopar, 4.a

Že med letom sem se s projektom srečal pri delu z nadarjenimi, ko smo iskali glasbo, podatke o obeh državah, ustvarjali spletno stran… Sodeloval sem tudi na prireditvi, ko sem bil eden izmed tekmovalcev pri kvizu Male sive celice, nastopal pa sem tudi pri predstavi Dnevnik Ane Frank. Zelo mi je bilo všeč, da sta nas obiskala oba veleposlanika.

V Ljubljani sem predstavljal nizozemsko stojnico ter nastopal na prireditvi. Projekt se mi zdi dober, saj tako spoznavamo druge države in se o njih veliko naučimo na nekoliko drugačen način.

Gašper Grom, 8.r.

Pri likovnem pouku sem ilustriral portrete Van Gogha, med delavnicami pa sem izbral dramatizacijo belgijskega stripa TinTin. O Belgiji in Nizozemski sem se veliko naučil tudi iz plakatov, ki so bili razstavljeni. Na predstavi pa so mi bili najbolj všeč Smrkci.

Jaka Oven, 6.b

O obeh državah sem se veliko naučil zlasti pri geografiji, kjer smo izdelovali plakate in jih predstavljali pred razredom. Pri likovnem snovanju sem ustvarjal hiške in tako spoznal nizozemsko in belgijsko arhitekturo, na delavnicah pa sem izbral pečenje piškotov Speculas. Veliko novega sem se naučil, ko sem si ogledal razstavo, na prireditvi pa mi je bila najbolj všeč predstava Dnevnik Ane Frank.

Tom Schwarzmann, 7.a

Vsak učenec je na nek način sodeloval pri projektu Evropska vas, tako tudi jaz. Pri likovnem snovanju sem slikala amsterdamske hiške, pri pevskem zboru sem se naučila nizozemsko himno, pomagala sem pri pisanju vabil ter izdelovanju Smrkca in Smrkete, pomagala sem pri ustvarjanju spletne strani, v Ljubljani pa sem predstavljala nizozemsko stojnico.

Od vsega mi je bilo najbolj všeč barvanje kolesa, urejanje razstave in sodelovanje pri Malih sivih celicah.

Polona Suhadolc, 8.r.

Pri geografiji smo predstavljali plakate o Belgiji in Nizozemski in tako obe državi spoznali s tega področja. Na prireditvi sem sodelovala v ekipi Malih sivih celic, v predstavi Smrkci, pri pevskem zboru, skupaj z Barbaro in Tino pa smo zapele še belgijsko pesem J’aime la vie..

V Ljubljani sem nastopala na prireditvi ter bila na belgijski stojnici, kjer smo obiskovalcem predstavljali značilnosti Belgije. Delili smo tudi zastave in Smrkce na palici. Za to so obiskovalci morali pravilno odgovoriti na vprašanje. Ogledala sem si tudi predstavitve drugih držav, od katerih mi je bila najbolj všeč Švedska.

Mislim, da je projekt Evropska vas odličen, zabaven in zanimiv način spoznavanja Evropskih držav.

Aleksandra Krajnović. 7.r.